Pages

Saturday, 15 November 2014

Rambut Sihat dan menawan

Mengatasi Rambut Gugur, Tidak Terurus dan Kusut


Assalamualaikum semua,

Wanita dan lelaki tidak akan lari daripada mempunyai masalah rambut. Kalau wanita ni, selalu berambut panjang. Bila berambut panjang ini, mula la hujung bercabar, rambut gatal, kulit kepala kering, berkutu macam-macam la. Macam-macam cuba nak dapat kang rambut yang cantik. Rambut kan mahkota kita. Pelbagai produk untuk rambut di pasaran. Boleh je kita nak pilih yang macam mana. Nak yang untuk rambut gugur? rambut rosak? janji ada duit. hihihihihi. Tapi apa kata kita tenguk testimoni ni dulu.
Haaa, apa kita boleh cakap mengenai testimoni di atas? hihihihi. Mesti kita akan cakap bagus jugak ye, berkesan. Tapi apa itu ProSante? Sebelum kita masuk bab ProSante tu. Kita tahu dulu la ye mengenai masalah rambut ini. Masalah rambut kebanyakkannya bermula dengan KULIT KEPALA.

Dengan keadaan optima kulit kepala, rambut anda akan mengalami proses kitaran semulajadi yang terdiri dri fasa-fasa aktif dan rehat. Namun, kesan stress dalaman dan luaran mampu menutup atau menekan folikel rambut memendekkan fasa aktif bebulu rambut dan keadaan itu mempengaruhi lebih banyak bebulu melaui fsa berehat berlanjutan.

1) kerosakkan akibat proses mendandan
2) Serangan daripada alamsekitar seperti pencemaran, sinaran UV
3) stress fizikal menyebabkan folikel kekurangan zat
4) kerosakkan oksidatif


Untuk rambut sihat dan menawan

Sebagaimana kita memotong mewarna dan mendandan, rambut mecerminkan emosi kita. Lelaki seperti wanita mengalami 50% kerosakkan rambut manakala 50% daripada lelaki akan mengalami penipisan rambut. Setiap orang akan sentiasa mengalami masalah kerosakkan disebabkan oleh diet yang tidk baik, kurang nutrisi, proses menwarna dan berdandan. Akhirnya prosante memberi penyelesaian kepada maslah kerosakkan rambut dan penipisan rambut


Ujian Klinikal yang meluas telah menunjukkan sistem penjagaan rambut Prosante Shaklee secara semulajadi mengurangkan kehilangan rambut sewaktu bersikat, meningkatkan ketebalan, dan mengurangkan kerosakkan rambut. Sistem prosante tidak menanggalkan atau mengeringkan rambut dan sebenarnya membantu rambut mengekalakan kelembapan dan melawan kerosakkan. Macam mana? Baguskan produk penjagaan rambut ini. BERKESAN, semulajadi lagi tu. masih tak percaya? takpe2. cuba tenguk ni hasil daripada kajian yang telah dilakukan.