Pages

Friday, 14 November 2014

Atasi Mata Rabun

Mata rabun dan pemakanan mengatasi masalah rabun

mengurangkan rabun secara semulajadi

Assalamualaikum semua,

Rabun jauh rabun dekat dan rabun silau biasa kita nampak keliling kita. Sebab kehadiran mereka menonjol dengan pemakaian cermin mata. Cuba kita tenguk lagi. Agak-agak orang yang tak pakai cermin mata tetapi pakai kanta lekap sebab rabun ada tak? Mesti lah ada. Sama ada kita perasan atau tidak je. Kalau dicampurkan jumlah orang yang pakai cermin mata dan orang yang pakai kanta lekap, mesti ramai orang sekeliling kita yang mengalami masalah rabun.

Masalah rabun semakin tinggi sehinggakan kanak-kanak pun sudah mengalami masalah rabun bukan orang dewasa sahaja ye. Terdapat beberapa punca yang menyebabkan rabun mata. 

Punca masalah rabun

1) melihat skrin komputer terlalu lama

2) membaca di dalam keadaan gelap

3) menonton tv terlalu dekat

4) memandang matahari secara direct 

 bagaimana nak mengurangkan rabun bagi yang sudah rabun?

1) memakai cermin mata

2) memakai kanta lekap

3) menjalani rawatan laser

Untuk cara lebih mudah, kita boleh mengamalkan pemakanan yang mana elok untuk mata kita yang rabun. Kalau bagi produk kesihatan kegemaran kita iaitu Shaklee, ia mempunyai produk yang mana mempunyai manfaat untuk meningkatkan tahap kesihatan mata. Jom kita berkenalan ye.


Perbezaan carotomax

Pengambilan purata karotenoid lutien, likopena dan beta karotena hanya 8 mg. Manakala Carotomax membekalkan lebih 13 mg karetenoidlebih daripada biasa. Carotomax mengandungi 6 jenis karotena yang mana iekstrak daripada rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant. 

Manfaat Utama

1) lebih selamat daripada Vitamin A

2) Mempertingkatkan Penglihatan

3) Meredakan penyakit kulit

4) Melindungi Epithelial

5) Melawan Kanser dan Oksidasi

6) menghalang infeksi

7) Menggalakkan perkembangan Normal dan sihat


kenapa kena pilih Carotomax?