Pages

Tuesday, 4 November 2014

Rahsia Penurunan Kolesterol tinggi

Omega Guard dan kolesterol

Assalamualaikum semua,

Omega Guard dan Kolesterol memang musuh tradisi. betul, Sebab omega mampu merendahkan kolesterol tinggi dalam darah. Sebelum menyentuh mengenai musuh tradisi di atas tu. kita kenali dahulu apa itu kolesterol. Kolesterol adalah sejenis compenan sterol yang penting dalam penghasilan hormon dan metabolism. Kolesterol bergerak bersama aliran darah sikenali sebagai lipoprotein. Ada kolesterol baik dikenali sebagai HDL dan kolesterol jahat sebagai LDL. orang kurus boleh mati kerana sakit jantung.


Bagaimana Omega dapat menurunkan Kolesterol dalam darah

 Omega yang dikaitkan dengan kolesterol adalah Omega-3. Omega 3 mempunyai kesan yang ringan terhadap penurunan tekanan darah. Omega 3 juga mampu memperbaiki kuantiti lemak dalam darah dengan menurunkan kadar triglyseride dan kolesterol LDL. Selain itu, omega juga mampu meningkatkan kelesterol baik HDL. fungsi HDL adalah  menyerahkan lipoprotein untuk diangkut kembali ke hati. Apbila HDL banyak, maka bnyak lah LDL diangkut ke hati. Oleh itu, mendapan lemak di saluran darah dapat dikurangkan.

Makanan yang mampu mengurangkan para kolesterol LDL dalam darah

1) bubur gandum dan oat

 oat mempunyai serat larut yang mana dapat menurunkan paras kolesterol LDL. Serat larut dipercayai mampu menurunkan penyerapan kolesterol semasa proses pencernaan.

2)walnut dan badam

walnut dikatakan mampu menurunkan kolesterol dalam darah. kekacang yang mempunyai polysaturated fatty acids mampu untuk memastikan saluran darah sentiasa dalam keadaan sihat dan elastik

3) omega 3

 Omega 3 memang adalah musuh tradisi kolesterol. Tetapi haru diingat hanya minyak ikan yang betul-betul tulen sahaja yang dapat menyingkirkan kolesterol LDL dalam darah dengan sempurna. Oleh itu, haruslah memilih OMEGA GUARD SHAKLEE. Omega guard adalah minyak ikan terbaik dunia. Dunia ye bukan sebarangan. Omega guard Shaklee adalah satu-satunya minyak ikan yang melalui proses ultratulen yang bergred pharma ceutikal. Di mana proses penyulingan dilakukan sebanyak 3 kali ye. 3 kali bukan sekali bukan 2 kali tetapi 3 kali. Mesti anda para pembaca tertnaya-tanya kenapa 3 kali, penting sangat ke penyulingan 3 kali itu? biar saya jawab ye. jawapan nya  adalah yes, ya sangat penting untuk melalui proses penyulingan 3 kali bagi memastikan bendasing-bendasing yang tidak elok dapat disingkirkan dari minyak ikan. bendasing yang dimaksudkan di sini adalah seperti metal2 iaiatu plumbum besi dan seangkatannya. sebab kita tidak tahu apa yang dimakan oleh ikan tersebut. Bagi memstikan minyak ikan itu benar-benar selamat. Shaklee telah mengambil langkah bijak dengan mengambil 3 kali penyulinan untuk memastikan ketulenan minyak ikan.

4) minyak zaitun

Minyak zaitun mempunyai campuran antioksidan yang mempunyai potensi untuk menekan kolesterol tanpa mengganggu kadar kolesterol baik (HDL). kita disaran untuk mengambil 23 g minyak zaitun setiap hari untuk menjaga kesihatan jantung

5) kacang soya

kacang soya kaya dengan kalsium dan mineral yang mana mampu membantu memecahkan lemak. ia mampu menyusutkan kadar lemak LDL dan meningkatkan lemak HDL.

6) Buah kering

Buah kering adalah yang banyak mengandungi flavanoid. Flavanoid ini bagus dalam menyingkirkan lemak LDL dan mengurangkan risiko sakit jantung.

untuk maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan

boleh hubungi saya pengedar Shaklee anda

Nadia Majid

Id Shaklee: 1068003

No tel/Whatapps : 0199728071

fb page: www.facebook.com/ceriavitaku

email: ceriavita@gmail.com