Pages

Wednesday, 5 November 2014

Kulit kusam, cantik ke? Nak tahu Rahsia?

Hanya sesetengah Orang sahaja Yang tahu Rahsia ini

Assalamualaikum semua, 

Semua orang inginkan wajah yang cantik kulit yang gebu dagu yang runcing, macam-macam la lagi. tetapi ada yang lebih suka mengambil jalan mudah. terpulang pada anda, diri masing-masing mempunyai hak masing-masing. Apa yang saya ingin kongsikan di sini petua yang saya selalu amalkan.

haaa, siapa nak kulit muka macam ni? licin sekata mulus gebu. memang menjadi idaman ramai. keinginan untuk menjadi cantik bukan hanya dirasai oleh wanita namun lelaki juga. Cuma aspek kecantikan kemungkinan akan berbeza di antara jantina. 

Cara mendapat kulit cantik bagi lelaki dan perempuan

Kebanyakkan wanita inginkan wajah yang putih dan cerah serta licin dan gebu. Petua yang saya ingin kongsikan ialah, back to basic. hehehehe. waktu mak nenek moyang kita dahulu menjaga kulit wajah dengan memakai bedak sejuk. Kalau ada yang perasan bagi mereka yang selalu memakai bedak sejuk, muka mereka nampak lebih segar dan boleh mencerahkan jika selalu mengamalkannya dari muda lagi. Bedak sejuk ini banyak khasiatnya, Alaaaa, bukan susah pun, beli je dekat kedai2.. harga pun murah mujarab pulak tu. TETAPI yang paling bagus, bedak sejuk dibuat sendiri. Nak tahu resepi bagaiman nak buat bedak sejuk? nantikan entry akan datang ye.

Bagi kaum lelaki, mereka tidak gemar untuk memakai bedak sejuk. tapi je yang memakainya untuk kecantikan kulit wajah. Bagi mereka yang ingin menjaga kulit wajah hendaklah memastikan muka kita sentiasa bersih. Kalau bersih, jerawat pun taknak tumbuh. Selalu basuh, sebab air dapat melembapkan kulit. Pastikan minum air dengan cukup. nanti kulit kering pulak.

Petua penjagaan tubuh

bagi yang ingin menjaga badan. lelaki dan perempuan pasti ingi tampil dengan penuh yakin di khalayak ramaikan. So, kena la ada tubuh yang cantik. Maksud cantik di sini, tubuh itu tidak gemuk dan tidak kurus. Bagi mendapat tubuh yang cantik satu sahaja petua nya. Selalu work out bersenam, lelaki mungkin lebih suka ke gim perempuan pun sama. Tetapi bergantung pada kemampuan masing-masing, jogging di taman pun da cukup da. Selain itu, anda boleh juga mengambil protein lebih banyak. sebab proteinkan makanan otot. bila otot anda dapat makanan, lemak anda akan hilang kenrana metabolism badan anda tinggi.
Nak cantik kena pandai jaga tau. =D

saya pengedar Shaklee anda

Nadia Majid

Id : 1068003

No tel/ Whatapps: 0199728071

fb page: www.facebook.com/ceriavitaku

email: ceriavita@gmail.com