Pages

Saturday, 1 November 2014

Diet Dengan 3

Sesi Berdiet Bersama Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum semua,

tadi sudah bercerita mengenai ikan salmon kan.. siap ada resepi lagi yang mudah dan sihat. resepi rahsia salmon. boleh la mencuba ye. =D. sebelum cerita panjang lebarkan, saya nak buat pengumuman ini.

promosi november Omega Guard Shaklee buy 6 free 1. jangan lepaskan peluang anda. gunakan peluang keemasan ini


Done pengumuman,heee, betul tau. sesiapa yang pernah mengambil Omega Guard ini pasti akan tunggu-tunggukan saat ini. banyak manfaat yang dapat daripada Omega Guard ini. Kali ini saya nak berkongsi cara diet bersama omega.

 

Omega 3 adalah sejenis minyak atau lemak yang baik untuk badan kita. Bagaimana Omega dapat menbantu menguruskan badan? Lemak omega terdiri daripada fatty acid. Fatty asid membantu pembakaran lemak dengan membantu bdan memberi respon kepada hormon leptin

Hormon leptin dengan diet

Tahukah anda?
leptin adalah hormon yang memberi tindk bals terhadap selera makan. apabila fatty asid tadi bertindak balas dengan penghasilan leptin, maka ia memberi signal kepada tubuh merasa kenyang dan mampu mengecilkan selera.
Selain itu, leptin juga mampu meningkatkan metabolism yang mana meningkatkan pengeluaran thyroid. Oleh itu, lemak dibakar untuk memnghasilkan tenaga.

Awas

apabila badan tidak memberi respon kepada leptin dengan baik, reverse reaction akan terjadi. maksudnya, jika kita banyak hormon leptin, kita akan sentiasa rasa kenyang dan lemak akan terbakar. kalau reverse reaction, hormon leptin kurang dihasilkan oleh badan, makan lemak tidak terbakar dan selera makan bertambah

3 cara Omega dapat membantu menurunkan berat badan

mengawal kelaparan dengan menstabilkan paras gula
membakar lebih banyak lemak jika bersenam
mengelak pembentukan lemak jahat (LDL)


untuk maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan

hubingi saya pengedar Shaklee anda

Nadia Majid

Id Shaklee: 1068003

fb page: www.facebook.com/ceriavitaku

email: ceriavita@gmail.com

3 comments:

  1. Pilihan yang tepatvkrpada mereka yang ingin kan tampil kurus dan bergaya...sempena promosi omega guard . ...grab cepat....jangan lewatkan....memang berbaloi baloi anda beli.

    ReplyDelete
  2. pilihan yg sangat tepat untuk slimming gitu, lagi tepat dengan belian sempena promosi omega guard ini ayuh borong omega! http://cahayaummurizqi.blogspot.com/2014/11/promosi-omege-guard-shaklee.html

    ReplyDelete
  3. syok makan omega... memang boleh control makan.. bulan ni dpt hrga jimat pulak tu.. perghhh bestt

    ReplyDelete

Apa pandangan korang? kongsilah.. sharing is caring tau