Pages

Saturday, 11 October 2014

Lecitin VS Omega Guard

Assalamualaikum semua,

Dah lama ye tidak meng updatete blog ni. kita sibuk dengan kelas. maklum lah kuliah untuk bermula. sibuk balik kelas pergi kelas assignment. In sha Allah ,kita akan cuba untuk sentiada update blog ku yang tercinta ini. Ok, sudah tamat kata-kata pengenalan. kita pergi ke tajuk utama kita iaitu  Lecitin versus Omega Guard..

haa. mesti tertanya-tanyakan apa perbezaan dan yang mana satu lagi bagus.

jom kita tenguk satu-satu dulu sebelum buat perbandingan

LECITIN
 pengenalan
lecitin adalah sejenis lemak. (lemak yang baik taw) . lecitin adalah sebagai pengemulasi semulajadi. Ia mempunyai kesan yang melekat pada lemak. Apabila lemak lecitin melekat pada lemak badan akan menyebabkan lemak badan merasap dalam darah dan terapung-apung dalam darah. Oleh itu, lemak berlebihan boleh dibuang dari badan kita. Selain itu, lecitin juga mampu mencegah lemak daripada berada di dinding membrane. Lecitin tidak diproses oleh badan kita NAMUN badan kita amat memerlukan lecitin. so macam mana nak dapat lecitin? semestinya melalui permakanan kita kan. kalau nak dapat lecitin dengan cukup kena makan kunng telur, jagung dan juga kacang soya. kalau nak lagi bagus boleh la nak consume LECITIN SHAKLEE

Kandungan Lecitinm

 1. mengandungi asid linolenik ( essential fatty acid) yang sangat-sangat diperlukan oleh badan. asid ini dapat diperolehi daripada pemakanan
 2. mengandungi kolin yang mana merupakan komponen neutrotransmitter
 3. asetikolina adalah sejenis biokimia yang kegunaannya untuk penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf
 4. inositol penting untuk komponen utama membrane atau selaput sel pada tisu pada seluruh badan

 Omega Guard

Omega Guard adalah minyak ikan yang terbaik paling tulen taw.. nak tahu kenapa? Sebab minyak ikan Omega Guard mengalami proses penyulingan 3 kali tau. pasti dah tak ada toksik pada minyak ikan tersebut
Omega 3 yang terdapat dalam Omega Guard adalah yang paling tinggi jika dibandingkan dengan yang lain.Omega 3 adalah makanan otak. Ia juga memainkan peranan penting untuk daya ingatan. kalau nak tingkatkan lagi daya ingatan makanan la makanan sunnah seperti kismis kurma add on this Omega Guard. In sha Allah daya ingtan akan meningkat. :) Omega 3 merupakan asid lemak penting yang mengdungi EPA dan DHA. dua komponen tersebut sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda.
Makanan tambahan seperti minyak ikan mampu untuk membantu orang gemuk dan orang darah tinggi untuk menurunkan berat badan. sebab Fatty asid yang terdapat dalam Omega Guard mampu menbakar lemak dengan memberi respon kepasa hormon badan iaitu leptin. hormon leptin ini berfungsi untuk memberitahu badan untuk mengecilkan selera dan meningkatkan metabolism. oleh itu banyak lemak yang dapat dibakar.

kita dah cerita panjang lebar mengenai kurus dengan Omega Guard. boleh lah melawat ke diet dengan Omega Guard


Dalam entry ini, kita dah bercerita mengenai perbandingan lecitin dan Omega Guard. Setiap satu ada kelebihan masing-masing. saya tidak menyatakan yang A lagi bagus dari B atau sebaliknya. Tetapi untuk memberitahu dengan lebih jelas lagi mengenai 2 produk di atas.


3 comments:

 1. ina suka omegaguard..my little daughter (riana) pun suka..tiap-tiap hari akan minta nak ubat ibu sambil tunjuk botol omegaguard..riana kunyah macam gula-gula..bau tak boleh tahan..

  Ibu Riana Onlineshop

  ReplyDelete
 2. alhamdulilah sejak mengambil letcithin, baju2 lama yg duk tersimpan dah boleh pakai semula, agen pembakar lemak2 yang bagus.

  ReplyDelete
 3. OmegaGuard bagus sangat untuk bakar lemak. Memang terbaik!

  Baca Tentang: Cara Makan Set Kurus

  ReplyDelete

Apa pandangan korang? kongsilah.. sharing is caring tau