Pages

Wednesday, 15 October 2014

Cerita disebalik Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum semua,

hari ini info untuk cantik pulak, sudah beberapa hari bagi info pasal berat badan. Kali ini lain pula ye. Maklum la, nama Blog Kan Beauty Clinic, kena la menyentuh semua aspek kecantikkan kan?

siapa kenal Shaklee Collagen Powder? Nak tahu tak kisah disebalik collagen
ni? nak tahu tak? siapa nak tahu kena baca sampai habis tau. tau tau..:)..

collagen powder
gambar di atas tu adalah Shaklee Collagen powder.. dalam satu kotak ada 15 sachets. boleh di makan dan boleh di buat masker. 2 in 1 gitu..

pakai masker shaklee collagen powder kulit cantikkk :)

setakat ini semua da kenal kan Shaklee Collagen Powder secara kasar? kalau dah kenal jom proceed ke cerita di sebalik Shaklee Collagen Powder. apa cerita nya? suspen tak? (hehehehhehe, layan jela)

saya nak berkongsi kandungan yang terdapat dalam collagen powder atau serbuk kalogen ini. Yang pertama sekali, serbuk kalogen shaklee mengandungi 4000 mg kolagen red sniffer scale ( sisik ikan merah). Sisik ikan ini adalah kandungan utama dalam serbuk kalogen shaklee ini. kenapa red sniffer, bagus ke sisik red sniffer ni? yang tu saya cerita dibawah ye.. tungguuuuu~

selain daripada sisik ikan, serbuk kalogen shaklee juga ditambah dengan beberapa campuran untuk menjadikan serbuk kalogen lagi UMPPPPpppp... campuran yang ditambah adalah terdiri daripada Vitamin C, Tsubaki seed extract, extrak Ffaffia, vitamin b6 dan b2, collagen ikan, ekstrak kulit-kulit kerang dan akhir sekali adalah Lactobacillus... ( macam-macam ada dalam serbuk kalogen ini, tapi apa fungsi semua itu? kenapa nak tambah dalam serbuk kallogen ni? kita akan tahu sebentar sahja lagi )gambar di atas menerangkan kenapa Shaklee menggunakan kalogen daripada sisik ikan merah. apa yang saya boleh terangkan daripada gambar rajah di atas adalah ikan red sniffer adalah jenis ikan laut dalam yang mana hidup pada tahap tekanan yang tinggi. kalogen pada sisik adalah tahan lasak kerana mampu sesuai dengan tekanan tinggi. Bila kalogen tahan lasak ia tak mudah hilang dan tak mudah luntur kira tahan lasak la kan. sebab itu, shaklee guna sisik ikan ini supaya kita sebagai consumer mendapat kalogen yang terbaik! :)

pasal red sniffer fish saya dah terangkan, sekarang kita pergi kepada campuran lain dalam serbuk kalogen ini.

1) vitamin C
- mampu untuk meransang kalogen dalan badan. kalau umur kita makin meningkat tahap kalogen dalam badan akan semakin berkurang tau. so vitamin c ini mampu mengembalikan kalogen yang ada dalam badan kita

2) vitamin B2 dan B6
- B2 dikenali sebagai Riboflain. Riboflain tu adalah untuk kulit, rambut dan kuku supaya lebih sihat dan bermaya.
- B6 pula dikenali sebagai Pyridoxine. Pyridoxine ini adalah agen antistress. Selai itu, ia dapat menghilangkan jerawat, kulit cantik nampk bermaya dan menggelakkan daripada rambut gugur.

3)Tsubaki seed ekstrak
- mampu melembapkan kulit dan meransang kalogen dan asid hyaluronic. Asid hyaluronic sangat berkesan untuk menganjalkan dan mengurangkan kedutan.

tsubaki ( camellia japonica ) seed
4) ekstrak Pfaffia
-erfungsi untuk melembutkan kulit dan menguatkan rambut.
EXTRA INFO:
gabungan antara Tsubaki dan Pfafia ekstrak mampu meransang kalogen serta melembut dan menganjalkan kulit

5) Lactobacillus Achidopolus
- membantu dan meningkatkan penyerapan kalogen dalam badan..


itu lah cerita di sebalik Shaklee Callogen powder. sampai di sini saja la entry ini. nak pi kelas pula ni..
semoga seronok membaca ye..

3 comments:

  1. Akak pernah try collagen powder nie memang best rasa gebuuuu je kulit tau!

    ReplyDelete
  2. menarik dan berkesan kolagen ni, i pun suke:)

    ReplyDelete
  3. ingatkan utk minum ja...2 in 1 rupanya...

    ReplyDelete

Apa pandangan korang? kongsilah.. sharing is caring tau