Pages

Friday, 8 August 2014

OMG !!!! CARA HAPUSKAN JERAWAT TERBAIK

Alamak jerawat datang lagi!! bagaimana nak mengelakkan dari mempunyai jerawat di muka dan memiliki muka yang cantik dan licin serta berseri??

Sebelum pergi ke cara menangani, kita perlu untuk mengetahui apa itu jerawat dan bagaimana jerawat boleh terjadi.

Jerawat adalah satu titik merah bengkak di muka dan sakit apabila di sentuh.Sesetengah jerawat mempunyai jerawat yang bernanah. Jerawat ini sangat sakit dan apabila pecah akan meninggalkan parut di muka. Parut di muka adalah yang mahu di elakkan oleh kaum wanita semua. Jerawat boleh terjadi berdasarkan faktor pemakanan, pesekitaran dan gaya hidup seseorang. Sebagai contoh, jika anda tidak mempunyai diet yang seimbang dan melebihkan makanan yang berminyak seperti kacang. Kemungkinan besar muka anda akan tumbuh jerawat. Persekitaran pula membawa kesan utama. Jika persekitaran kita kotor dengan habuk-habuk halus. Habuk tersebut akan terkena pada wajah anda dan menyekat liang-liang roma di muka. Kotoran di liang-liang yang berkumpul akan menjadi jerawat. Faktor gaya hidup adalah bagaimana kita menjaga penampilan kita. Sebagai contoh jika seseorang itu menjaga kulit wajah dan mengambil mekap atau menggunakan produk yang bagus. Maka jerawat tidak akan muncul. Tetapi pemilihan produk wajah adalah sangat penting. Kadang-kala produk tersebut sesuai kadang-kala tidak. Oleh itu, berhati-hati la dalam memilih produk penjagaan kulit. Selain itu, seseorang perlu mengelakkan dari memiliki gaya hidup yang stress keran stress akan membuatkan muka berjerawat walaupun anda berhati-hati. Elakkan hidup yang stress dan have fun with ur life!!!

CARA MENANGANI JERAWAT DAN KESAN JERAWAT

Cara yang mudah serta sihat adalam dengan mengambil supplemen untuk penjagaan wajah. KENAPA?  Kebiasaannya, seseorang hanya mementingkan faktor luaran seperti memakai pencuci muka, toner dan sebagainya. Tetapi itu tidak akan memberhentikan jerawat dari tumbuh dan menghilangkan parut jerawat. Oleh itu,lebih baik kita mengambil tindakan luar dan dalam untuk mengatasi masalah jerawat dan parut.

PILIH TEPAT ADALAH DENGAN SUSTAINED RELEASED VITA C SHAKLEe
KENAPA VITA C PILIHAN TEPAT ANDA?KLIK DI SINI PEMBELIAN SUSTAINED RELEASE VITA C