Pages

Friday, 23 December 2016

Tips Membuatkan lelaki mudah terpikat: 3 cara serlahkan 'natural beauty' anda

Natural beauty adalah kecantikkan semulajadi yang setiap orang miliki. 

Namun tak semua yang menyerlahkan 'natural beauty' mereka. 

bagi anda, kenapa sesetengah orang tidak menyerlahkan 'natural beauty' mereka?

Hal ini berlaku kerana mereka tidak melakukan kesemua 3 perkara ini. 

Serlahkan 'natural beauty' anda


Serlahkan kecantikkan semulajadi anda

 Natural beauty bukan sahaja tertumpu pada wajah bahkan menyeluruh. Natural beauty anda mungkin bukan pada wajah tetapi pada personaliti atau mungkin juga pada perkara lain.


Setiap orang memiliki 'natural beauty' masing-masing. Sebab itu wujud prasa kata ini, "CANTIK ITU SUBJEKTIF"

Ini membawa maksud, setiap orang mempunyai kecantikkan tersendiri dan tidak berfokuskan kepada satu aspek terutamanya wajah. 

Mungkin kebanyakkan perempuan berfikir bahawa lelaki lebih suka akan wanita yang memiliki rupa paras yang cantik sehingga merasa diri anda yang tidak berapa cantik sebagai penyebab untuk anda merasa diri anda tidak 'laku'. Namun, bukan semua lelaki begitu. ada yang suka pada perempuan yang baik hati, ada yang suka pada perempuan yang sopan, ada suka pada perempuan yang lasak dan pelbagai lagi. 

Jadi, serlahkan lah 'natural beauty' anda dengan 5 cara ini

Berkeyakinan


Keyakinana adalah sangat penting yang perlu ada dalam diri setiap orang. Dengan keyakinan juga, anda dapat menyerlahkan 'natural beauty' anda. Personaliti dan identiti diri anda akan jelas kelihatan. Anda juga akan mempunyai kenalan dan sahabat yang ramai. Jadi, tak mustahil jika anda berjumpa dengan jejaka pilihan.

Tingkatkan keyakinan diri anda untuk jadi lebih menarik

Jika anda kurang keyakinan, pasti anda akan memilih untuk menyembunyikan diri dan mengelak dari segala perkara. Hal ini, akan membuatkan orang lain tidak sedar akan kehadiran anda malah tidak thu kewujudan anda. 

Perit kan?

Oleh itu, tingkatkan keyakinan diri anda dengan cara yang baik bukan cara yang riak ye. Seperti terlalu yakin diri sehingga membuatkan orang sekeliling tidak suka akan anda.

Jadi diri sendiri

 

Jadi diri sendiri bermaksud menjadi diri kita yang sedia ada tanpa mengubah apa-apa hanya dengan alasan seperti hipokrit. 

Satu contoh bagi mereka yang tidak menjadi diri sendiri. 

Mendaki gunung/bukit adalah satu aktiviti yang lasak dan amat disukai ramai

Anda seorang yang suka akan aktiviti lasak seperti mendaki bukit atau gunung, tetapi rakan-rakan dan kenalan anda (lelaki) suka kepada perempuan yang lebih sifat kepermpuanan seperti suka memasak. Anda pun mengubah diri anda menjadi sesorang yang suka memasak sedangkan anda lebih gemar akan aktiviti lasak.

Situasi di atas ini, akan membuatkan 'natural beauty' anda tidak menyerlah. Malah anda bertambah derita kerana terpaksa berpura-pura untuk mendapat perhatian lelaki. 

Tidak perlu ye jadi seperti itu, Jadi diri sendiri adalah perkara yang paling betul dan paling mudah membuat lelaki tertarik pada anda 

Jadilah diri sendiri kerana itu yang terbaik

Berhias


Berhias tidak bermaksud sampai mengaburi 'natural beauty' anda. Tetapi lebih kepada kekemasan diri. Jika anda seorang perempuan pasti anda teringin memakai mekap di wajah, memakai pakaian yang cantik. Pakailah segala apa yang anda inginkan selagi menutup aurat ( bagi yang muslim ) dan menjaga maruah anda supaya tidak nampak murah dengan apa yang anda pakai. 

Berhias supaya kelihatan kemas dan sedap mata memandang

Nak bermekap terpulang pada anda. Tapi pada Nia lebih baik mekap ala kadar. Just show your 'bare face'. Kerana lelaki lebih tertarik pada mereka yang tidak bermekap sangat ini. Kebanyakkan lelaki yang Nia kenal, mereka tidak suka perempuan yang terlalu tebal mekap. 
  
3 cara ini iaitu keyakinan, jadi diri sendiri dan berhias adalah cara basic yang perlu anda lakukan untuk memikat lelaki. mudah bukan? 

be confident, be yourself and dress nicely

"Make it easy and you'll enjoy the process. i wish you all good luck. Let your natural beauty shine bright okay"